9 jun. 2016

15-06-2015. 10 EM van St. Anna (FR)SPORTVERENIGING FRIESLAND ORGANISEERT 10 ENGELSE MIJLENLOOP VAN ST.-ANNA.
De sportvereniging Friesland wordt vaak de grootste en actiefste hardloopfamilie van het noorden genoemd.  Met 750 leden en bijna wekelijks een hardloopactiviteit bereiken ze heel veel mensen die graag sportief bezig zijn en hardlopen is een sport die je altijd kunt bedrijven en de meeste lopen, zeker die van SV Friesland, betaal je een laag inschrijfgeld op basis van organisatiekosten.
Woensdag 15 juni is er weer zo’n doordeweekse loop, nu de 10 EM van St.-Anna of 16-10-5 km met als gezamenlijke starttijd half acht. Prachtige route uitgezet door Jan v.d. Hoek, fanatiek hardloper uit St.-Anna. Ze lopen rondom St.-Anna over het mooie schelpenpad en bos naar Berlikum, langs het kassencomplex naar  Beetgum, via de Langhuisterweg weer terug naar de Hemmemaweg  en via het bos weer terug naar de sporthal De Bildtse Slag.
In het sportrestaurant van de Bildtse Slag is vanaf 18.00 uur de inschrijving, voor € 5,00 kan iedereen die deze afstanden hardlopend kan afleggen meedoen. Ze krijgen hiervoor een startnummer, mooie route aangegeven met kalkpijlen op de weg en kilometeraanduiding, voldoende drinken onderweg en na de finish warme bouillon, thee vruchtendrank en fruit, kunnen na afloop douchen, worden hun tijden genoteerd en komen de uitslagen op www.svfriesland.nl compleet met verslag en fotoreportages. Ook zijn er weer prijzen in de gratis verloting en voor wie er een wil is er een herinneringsmedaille waarvoor je dan extra € 3,00 betaald na het volbrengen van je afstandsloop.
De lopen van SV Friesland worden georganiseerd onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie die de organisatie en deelnemers verzekert. De gemeente Het Bildt gaf toestemming voor dit loopevenement en het White Angels Verkeersteam zorgt er voor dat de lopers veilig kruispunten kunnen passeren.
Dit keer deze loop op de woensdagavond omdat hij eerder gepland stond in september maar op die datum is de Centralle Asloop ter gelegenheid van de opening van de weg Nijegea-Dokkum waarbij de SV Friesland ook nauw is betrokken bij de organisatie van deze eenmalige loop over 5-10-21.1 km.
Er worden woensdagavond rond de 200 hardlopers verwacht in St.-Anna. De Start en Finishlijn is voor de sporthal. Parkeerruimte is er genoeg. En na afloop is het ook altijd gezellig met de vaste derde helftploeg.