21 jul. 2016

23-07-2016. Hoeve a/d Weglopen , Oude Willem (DR)
VEEL DEELNAME VERWACHT BIJ DE HOEVE AAN DEN WEGLOPEN EIND JULI EN AUGUSTUS
Ook dit jaar organiseert de Sportvereniging Friesland vanaf de prachtige en gezellige camping Hoeve aan den Weg in Oude Willem een vijftal prestatie/recreatielopen.
In eetboerderij De Hoeve is zaterdag 23-30 juli en 6-13-20 Augustus, de inschrijving voor deze aantrekkelijke lopen over 3-6-8-10-16-21.1 km op parkoersen van 3-8-10.5 km door het Grootste sportpark van Nederland, het Drents Friese Wold iedere kilometer aangegeven en heel afwisselend parkoers van asfalt, betonpad, schelpen-bospaden en de drie kilometer route lijkt wel een trail.
Inschrijven dus in de eetboerderij, er zijn twee douche/verkleedlocaties op de camping, voor het douchen €0,50 munt meenemen voor voldoende warm water. Parkeren op het parkeerterrein en bij de start in de brede bermen die kort worden gemaaid voor de bezoekers.
Het inschrijfgeld is € 6,00 inclusief consumptie in eetboerderij De Hoeve, geen herinnering maar wie een medaille wil kan die kopen na afloop bij Josefien voor € 3,00 Waardevolle voorwerpen kunnen worden ingeleverd bij de inschrijving. Bij aankomst inschrijfformulier invullen en inleveren voor startnummer vast te zetten met vier spelden voor op de borst. De tussen en eindtijden worden handmatig genoteerd, uitslagen op www.svfriesland.nl
Verzorging onderweg op de 10 km route op 6 km en na de finish/doorkomst, bij warm weer ook extra post op 4-6-10-14-16 km. water en bij doorkomst ook sponzen. Op het 8 km parkoers verzorging op het 4 km punt en bij doorkomst, voor de 3 km route na doorkomst bij start/finish. Na de finish bouillon, thee, fruit, vruchtendrank en water.
Staatsbosbeheer Het Drents Friese Wold gaf ons toestemming om deze lopen te organiseren. We lopen op de openbare fiets en wandelpaden dus geeft men elkaar de ruimte bij het passeren. De start is zo vroeg i.v.m. drukte later op de paden.
Op de site www.hardlopennederland.nl worden de lopen aangekondigd en ook de afgelasten voor bijvoorbeeld bij extreem warm of slecht weer.  De loopkalender geeft maar heel weinig lopen aan in de vakantietijd soms is er alleen in Oude Willem de enigste loop in Nederland. Nu men 2500 folders heeft verspreid, erg actief is op facebook en de lopen een goede naam hebben verwacht de organisator SV Friesland veel deelname. Hardlopen met aangelijnde hond is ook toegestaan.
Voorfietsers van de St.Sport Promotie Diever fietsen de eerste ronde voorop om te controleren dat de bordjes er nog goed staan en tegenliggers melden dat er hardlopers aan komen.